Om oss

Norsk Vin ble etablert av Danilo Costamagna (DC) i 2017, med mål å tilby lokal produsert kvalitetsvin for det norske markedet. DC er opprinnelig fra vindistrikt Piemonte og er styremedlem i foreningen Norske Druedyrkere. Han var vinner av Årets Vinbonde og Årets Vin ved første vinstue i august 2017. Norsk Vins rødvin Adagio fikk også bronsemedalje på det norske vinskuet i 2018. 

DC har gjennom flere år fått veiledning og praksis i dyrking og stelle av drueplanter ved Rusvik Vinplanter i Asker. Rusvik Vinplanter har mer enn 20 års erfaring med vinplanter for norske forhold.I tillegg til å ha opparbeidet inngående kunnskap til stell og vedlikehold av drueplanter for norske forhold, har DC gjennom flere år studert vinleggingsprosessen gjennom litteratur og praktisk arbeid. Utmerkelsen ved Norske Vinskue, samt tilbameldinger fra en rekke erfarne vinkjenner bekrefter at DC også behersker den kanskje vikgiste delen av vinproduksjonen, nemlig selve fremstillingsprosessen. 

Norsk vin har fått statlig bevilling for tilvirkning, produksjon, salg og import av vin (01.10.18). Et begrenset parti vin vil bli sluppet på markedet via Vinmonopolets tilleggsutvalg samt spesialbestilling for privatkunder og Horeca Kunder (restauranter,hoteller, etc.).

Norwegian Wines AS ble etablert i 2. mars 2019 for videre drift av druedyrkning og vinproduksjon i samarbeid med ulike vingård på Østlandet