Vår Filosofi.

Rondo-druer på feltet i Solbergelva (foto: DT/Rune Folkedal)

I våre vingårder jobber vi intensivt med vinstokkene i løpet av hele sesongen for å få de beste druene en vingård kan produsere. Gjennom flere år med pilotvirksomhet, har vi lært hvilke metoder som gir best mulighet for å lage kvalitetsvin i Norge. Vi satser på minimal bruk av maskiner og dyrker 100 % økologisk.

Ved innhøsting håndplukkes druene, og stilkene fjernes før pressing. Til pressing benyttes ulike hydropresser med lavt trykk, noe som gir druene en skånsom behandling. Det gjør at at minimalt med bitterhet hentes fra skall og kjerner og bare de ”gode og myke” tanninene bevares.

I våre produksjonslokaler bruker vi både ståltanker og eikefat. Lokalene er utformet på en slik måte at vi har mulighet til å arbeide med pumper og tyngdekraft, noe som gir fleksibilitet.

Når druene er høstet og kommer til produksjonslokalene, har vi på forhånd bestemt hva slags vin vi ønsker vi  å lage, basert på smaking, måling og overvåking av ulike kjemiske verdier i ukene før innhøsting. Hver årgang er unik. Sammensetning av druetyper i de ulike vinene vil variere basert på sesongens klima og druenes modningsgrad. Tid i skallmaserasjon og trykket druene presses med vil også variere, tilpasset ønsket resultat. Vårt mål er dessuten å produsere vin så naturlig som mulig. Det vil si at vi i det lengste søker å unngå kjemisk korrigering og filtrering.

 

Ambisjonen er å trekke frem det beste i de ulike druesortene og det lokale mesoklima. Videre ønsker vi at alle vingårder har spillerom innenfor vår filosofi, basert på bestemte kvalitetskrav til bl.a. modningsgrad og avkastning per areal.

 

Til flasking brukes vakuum-tappemasking, slik at vinens egenskaper og kvalitet bevares uten fare for oksidering. Jmf. prinsippet for mest mulig naturlig vin, tilsetter vi minimalt med sulfitt i vinen før tapping.

Rett etter tapping blir flaskene forseglet med naturkork og transportert til temperaturstyrt lagringsplass.